Mardin'de bağcılık yaygın olarak sürdürülüyor. Mardin’de en çok üretim Dargeçit, Midyat, Ömerli ve Savur ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Eylül ve Ekim ayları Mardin'de Bağbozumu zamanı olarak geçer.
Törensel bir özellik taşıyan bağ bozumu bütün aile fertlerinin katılımıyla üzümlerin toplanması ve işlenmesi sırasında şölene dönüşür. Üzüm yaş ve kurutulmuş biçimde tüketilir; yörede üzümden pekmez, pestil ve cevizli sucuk üretilir.
Mardin ve çevresinde yaşayan Süryaniler ve Ermeniler ise iki bin yıldır bağlarda ürettikleri üzümleri ev ortamında hiçbir katkı maddesi kullanmadan geleneksel yöntemlerle şarap haline getirirler.
Arura, bu dönemde özel sunumlar ve tariflerle damağınızda bir lezzet şöleni yaşatacak.
Program Tarihleri:
27-29 Eylül | 4-6 Ekim | 11-13 Ekim | 18-20 Ekim | 25-27 Ekim 2024
Tur Danışmanı: Lokman Açıl
Program hakkında detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.