Arura Art (ı)

Arura - Hotel Arura - Hotel
Arura - Hotel

Kırlanğıç Vakti

Leb-i Mezopotamya olarak tabir ettiğimiz teraslarımızda “Kırlangıç” saatlerinde bize ve soframıza ortak olmaya…

Önceden sipariş edilmiş özel menü ve özel masa düzeniyle, sakin ve huzurlu vakit geçireceksiniz.

Katori Restoran

Mardin katori taşından inşa edilmiş tarihi konağımızın kapalı restoranı, otel müşterilerimizin istekleri doğrultusunda önceden sipariş edilmiş menü ve masa düzeniyle guruplara rezervasyon yapılarak özel hizmet vermektedir. 

Arura Galeri

Arura'ya ait çağdaş sanat galerisi, özel davetleriniz için oturma düzeni 70 kişiye kadar olan kapasitesiyle, hem toplantılarınıza hem söyleşi ve konferanslarına hem de özel oturma düzeni yemekleriniz için ayrıcalıklı bir deneyim sunuyor.

Arura'da özel günler, Mezopotamya sonsuzluğu gibi...

Misafirlerin iletişim bilgilerini paylaşmaları halinde, girişleri öncesi Arura ekibi tarafından aranarak özel taleplerinin olup olmadığı sorulur.

Ücretli Servisler

  • VIP Havaalanı - Otel - Havaalanı Transferi
  • Arura Özel Yemek

 Ayrıntılı tüm bilgiler için lütfen 

BİZE ULAŞIN

Arura Zaman

Arura - Hotel Arura - Hotel
Arura - Hotel

Kiraz Zamanı

Mardin'in Yeşilli ve Ömerli ilçelerinde yoğun olarak yetişen, mahlep ağacının aşılanmasıyla üretimi yapılan, Mardin'in en güzel zamanlarında olan Kiraz Zamanında , Arura tüm duyularınıza hitap edecek.

Buğday Zamanı

Arura teraslarında, Mezopotamya Ovası’nı haziran ve temmuz'da izlerken, ovada buğday hasadına tanıklık edeceksiniz. Sarı sıcağı sofranızda bulacağınız özel konseptimiz ve menümüzle Mardin buğday'ının eşsiz lezzetlerine tanıklık edeceksiniz.

Zeytin Zamanı

Zeytinin Anavatanı  Yukarı Mezopotomya sınırları içerisinde bulunan Mardin ‘in Derik ilçesinde, yetişen ''Halhalı Zeytini' orijin adı Derik olarak geçer.  Kendine has  yeşil rengi ve tane yapısıyla, uluslararası ödüllü zeytin, Ekim ve Kasım aylarında toplanır. Bu aylarda Arura, atölye ve kuracağı yeşil tonlu sofrasıyla sizlere özel bir deneyim yaşatmayı diliyor.

Bağbozumu Zamanı

Mardin'de bağcılık yaygın olarak sürdürülüyor. Mardin’de en çok üretim Dargeçit, Midyat, Ömerli ve Savur ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Eylül ve Ekim ayları Mardin'de Bağbozumu zamanı olarak geçer. 

Törensel bir özellik taşıyan bağ bozumu bütün aile fertlerinin katılımıyla üzümlerin toplanması ve işlenmesi sırasında şölene dönüşür. Üzüm yaş ve kurutulmuş biçimde tüketilir; yörede üzümden pekmez, pestil ve cevizli sucuk üretilir. 

Mardin ve çevresinde yaşayan Süryaniler ve Ermeniler ise iki bin yıldır bağlarda ürettikleri üzümleri ev ortamında hiçbir katkı maddesi kullanmadan geleneksel yöntemlerle şarap haline getirirler. 

Arura, bu dönemde özel sunumlar ve tariflerle damağınızda bir lezzet şöleni yaşatacak.

 Ayrıntılı tüm bilgiler için lütfen 

BİZE ULAŞIN