Kiraz Zamanı
Mardin'in Yeşilli ve Ömerli ilçelerinde yoğun olarak yetişen, mahlep ağacının aşılanmasıyla üretimi yapılan, Mardin'in en güzel zamanlarında olan Kiraz Zamanında , Arura tüm duyularınıza hitap edecek.
Buğday Zamanı
Arura teraslarında, Mezopotamya Ovası’nı haziran ve temmuz'da izlerken, ovada buğday hasadına tanıklık edeceksiniz. Sarı sıcağı sofranızda bulacağınız özel konseptimiz ve menümüzle Mardin buğday'ının eşsiz lezzetlerine tanıklık edeceksiniz.
Zeytin Zamanı
Zeytinin Anavatanı Yukarı Mezopotomya sınırları içerisinde bulunan Mardin ‘in Derik ilçesinde, yetişen ''Halhalı Zeytini' orijin adı Derik olarak geçer. Kendine has yeşil rengi ve tane yapısıyla, uluslararası ödüllü zeytin, Ekim ve Kasım aylarında toplanır. Bu aylarda Arura, atölye ve kuracağı yeşil tonlu sofrasıyla sizlere özel bir deneyim yaşatmayı diliyor.
Bağbozumu Zamanı
Mardin'de bağcılık yaygın olarak sürdürülüyor. Mardin’de en çok üretim Dargeçit, Midyat, Ömerli ve Savur ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Eylül ve Ekim ayları Mardin'de Bağbozumu zamanı olarak geçer.
Törensel bir özellik taşıyan bağ bozumu bütün aile fertlerinin katılımıyla üzümlerin toplanması ve işlenmesi sırasında şölene dönüşür. Üzüm yaş ve kurutulmuş biçimde tüketilir; yörede üzümden pekmez, pestil ve cevizli sucuk üretilir.
Mardin ve çevresinde yaşayan Süryaniler ve Ermeniler ise iki bin yıldır bağlarda ürettikleri üzümleri ev ortamında hiçbir katkı maddesi kullanmadan geleneksel yöntemlerle şarap haline getirirler.
Arura, bu dönemde özel sunumlar ve tariflerle damağınızda bir lezzet şöleni yaşatacak.
Ayrıntılı tüm bilgiler için lütfen
BİZE ULAŞIN